Vizualizare și urmărire comandă

Comenzile pot fi vizualizate accesând contul de client la Istoric Comenzi. Dacă accesați numărul comenzii, puteți vedea în ce stadiu al livrării se află ( așteaptă predare către curier/preluat de curier/în tranzit/comandă livrată), cât și factura în format PDF. De asemenea, urmărirea comenzii se poate face și prin linkul din mailul primit după ce comanda a fost procesată.

Comenzile vor fi procesate în timpul programului de lucru, de Luni până Vineri, orele 9-18.

Produsele vor fi livrate în 2 - 5 zile lucrătoare, în funcție de compania de curierat.

Costul pentru livrarea comenzilor cu valoare totală mai mică de 250 lei este de 19 lei. Comenzile care depășesc suma de 250 lei vor fi livrate gratuit.

Anulare comenzi

Comanda poate fi anulată oricând, contravaloarea produselor fiind restituită în termen de 3-5 zile în contul bancar din care s-a efectuat plata. Dacă se anulează în timpul livrării, costul livrării va fi suportat de către client, cu excepția cazului în care curierul este contactat în timp util.

Politica de Retur

Potrivit art. 9 alin (1) din Ordonanța de Urgență nr 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, consumatorul beneficiază de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanță sau dintr-un contract în afară spațiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri.

Produsele care prezintă urme de folosință, rupturi, zgârieturi, etc. vor fi refuzate la retur. Refuzul produselor va fi justificat în termen de 14 zile printr-un proces verbal încheiat între firma de curierat și profesionist.

Pentru alte detalii privind livrarea produselor vă rugăm să ne contactați folosind formularul de contact.